Hem · Barnspel · Skicka gratis ekort · Tecknade filmer · Rita & Måla · Pyssel · Barnsidor

Annons


Dekorativ Naturtavla med kastanjer

MemorySteg för steg instruktioner
1. Samla ihop material från naturen exempelvis kottar, stenar, kastanjer, pinnar och löv.

2. Klipp ut en ram av kartong. Klipp ut en bit av annat material som utgör tavlan. Den kan gärna vara ett par mm tjock

3. Måla & färglägg ramen av kartong.

4. Limma på tavelbiten på baksidan av kartongen.

5. Lägg på allt naturmaterial i ett snygg mönster.

6. Låt torka över natten.
Du behöver
· Sax
· Kartong
· Lim
· Vattenfärg
· Kottar, stenar, kastanjer, löv etc

Tid
· 1-2 timmar

Ålder
· 3 år och uppåt

Barn älskar att samla saker från naturen

Många barn tycker det är roligt att samla saker från naturen, vi tänker på kvistar, kastanjer, löv, pinnar, stenar med mera. Om ditt barn finner det roligt varför inte ta vara på det intresset och göra något roligt av alla sakerna. Vårt tips är att du tillsammans med barnet skapar en vacker dekorativ naturtavla. Instruktionen för det här pysslet kan ses som ett av många sätt att göra det på. Vi har använd kastanjer som huvudparten av materialet till tavlan, tillsammans med de vissna löven blir det en riktigt hösttavla!

Memory

Kottar, kastanjer, löv, stenar

Det första du behöver göra är att låta ditt barn samla ihop material från naturen. Ta gärna sådan som redan ligger på marken, det vill säga bryt inte av några kvistar utan plocka de som har fallit ner på marken. På hösten kan du använda kottar, kastanjer, löv och på våren gräs, blommor, stenar med mera.

Så nästa gång när ni är ute på en promenad låt barnet samla på sig lite av varje som kan vara användbart.

Fixa en ram och en blank tavla

Du behöver en tavla för att kunna limma dit alla era upphittade saker. Gör en ram av en bit kartong vi använde ett flingpaket. Vi tycker det är snyggt med en stor ram så den får gärna vara 3-4 centimeter bred. När du gör tavlan kan du ta ett material som är lite tjockare, vi använde en bit tjockare sorts plast eller liknande, du vet sådant som man hittar över chokladen men under locket i större chokladkartonger. Ta det du har till hands en lite tjockare bit kartong går alldeles utmärkt. Se bara till att limmet fäster på materialet. Se bara till att tavlan är större än ramen. Du behöver minst en centimeter till godo men gärna flera så att den fäster ordentligt bakom ramen.

Klipp ut ramen och måla den
Bilden visar framsidan av ramen samt baksidan av densamma. Vi har även börjat måla.

När ramen är urklippt och klar så ska du måla den. Vi använde vattenfärger men återigen kan du ta vad du har hemma. Använd kritor, tuschpennor, vattenfärger eller något annat. När ramen sedan har torkat limmar du på den tomma tavlar bakom ramen.

Dekorera tavlan

Nu återstår bara att dekorera tavlan. Du kan göra på två sätt. Ett lite noggrannare där du först placera ut kvistar och annat för att sedan plocka upp dem en och en och limma samt återplacera dem. Alternativt så limmar du dit sakerna direkt allt eftersom du placerar ut dem. Nackdelen med det sistnämna är att det inte går att ändra sig efter att limmet har fastnat.

Naturtavlan är klar
Så här ser den färdiga naturtavlan ut. Visst blev den fin?

De sakerna som vi har använt för att pryda naturtavlan är kastanjer, tallkottar, kstanjeskal, sten, kvistar och löv. Det här pysslet går lika bra att göra i förskolan som med barnen hemma. Gör du det i förskolan dela gärna upp det på flera sektioner. Ett exempel kan vara att en dag så samlar ni material från skogen, nästa dag färglägger ni och den tredje så sätter ni ihop alltsammans.

De minsta barnen behöver lite hjälp på traven och de äldre barnen klarar det mesta själva.

Fler Pyssel
· Stjärntryck från äppelhalvor
· Dekorativ naturtavla
· Eget memory
· Vackert höstträd


Annons
 

Om barnskoj · Bra sidor · Info och Sekretesspolicy | Partners: Spel · Onlinespel

Barnskoj.se samlar spel, pyssel och annat kul för barn.
Sidan ses bäst med skärmsupplösningen 1024 x 768 eller högre. © Barnskoj.se 2008.