Hem · Barnspel · Skicka gratis ekort · Tecknade filmer · Rita & Måla · Pyssel · Barnsidor


Pyssel för barn

Här hittar du användbara pyssel för barn. Pysslen tar mellan 15 minuter och någon timma att göra och är ett utmärkt sätt att skapa något roligt tillsammmans. Det är kul och lärorikt för barnen och perfekt sysselsättning för regniga dagar.

Vi gör tryck med ett äpple vi målat på

Stjärntryck med Äpplen

Vi gör tryck med äppelhalvor som vi har målat på. Använd flera olika storlekar och färger för att skapa ett färglatt A4 papper.

Har du ett äppelträd i trädgården så gå ut tillsammans och plocka ihop lite äpplen till pysslet - annars går till affären och köp frukten.

Rek ålder: Från 2 år och uppåt.Gör en naturtavla av kastanjer

Naturtavla av kastanjer

Många barn tycker det är roligt att samla saker från naturen, vi tänker på kvistar, kastanjer, löv, pinnar, stenar med mera.

Om ditt barn finner det roligt varför inte ta vara på det intresset och göra något roligt av alla sakerna. Vårt tips är att du tillsammans med barnet skapar en vacker dekorativ naturtavla.

Rek ålder: Från 3 år och uppåt


Pysselguide för att skapa ett höstträd

Vackert höstträd med vattenfärger

De flesta barnen tycker det är superskoj att måla. Här får du lära dig hur du kan göra ett höstträd med vattenfärger, papper och pensel. Både barn och vuxna kan delta i aktiviteten och så små barn som två år kan klara av att göra ett underbart höstträd.

Det kan bli ganska kladdigt så använd en gammal tidning, ett reklamblad eller liknande som underlag.

Rek ålder: ån 3 år och uppåt


Vi gör ett eget memory av målarbilder och kartong

Gör ditt eget memory spel

Eftersom vi skriver om pyssel så tänkte vi här beskriva hur du kan göra ett alldeles eget memoryspel med hjälp av några av våra färdiga motiv som du kan skriva ut gratis här på barnskoj.se

Memory är ett utmärk spel som passar hela familjen och som bland annat tränar och prövar minnet och koncentrationen hos deltagarna. Du behöver papper, sax, en kartong och kritor om du vill göra memoryt personligare genom att färglägga det.

Rek ålder: Från 4 år och uppåt.


Ålder med mera

Rekomenderad åldern är en uppskattning och ska ses som en väldigt grov fingervisning. Vill du göra ett pyssel så låt inte åldern avskräcka dig utan gör pysslet med ditt barn och var med och hjälp och vägled barnet så blir resultat bra.

Hoppas pysslen kommer till användning och se till att ha kul ihop. Den här sidan uppdateras med jämna mellanrum med nya pyssel. Har du förslag på pyssel som du vill att vi publicerar här så skriv en rad till internetlankar @ gmail . com (utan mellanslag). Skicka i så fall med bilder. 

Om barnskoj · Bra sidor · Info och Sekretesspolicy | Partners: Spel · Onlinespel

Barnskoj.se samlar spel, pyssel och annat kul för barn.
Sidan ses bäst med skärmsupplösningen 1024 x 768 eller högre. © Barnskoj.se 2008.