Hem · Barnspel · Skicka gratis ekort · Tecknade filmer · Rita & Måla · Pyssel · Barnsidor

Annons


Gör ett eget memoryspel

MemorySteg för steg instruktioner
1. Skriv ut memoryt. Del 1 & Del 2.

2. Färglägg gärna, det blir snyggare så.

3. Limma och klistra på pappret på en bit kartong. Baksidan av kartongen ska vara enfärgad så att korten inte går att skiljas åt.

4. Klipp ut bilderna.

5. Klart.

Det är väldigt smidigt att göra. Väljer du att färglägga så tar det visserligen längre tid men du får ett å andra sidan ett personligt memory. Sen är det ju kul att måla också. Eller hur?
Du behöver
· Sax
· Kartong
· Papper A4

Tid
· 30 minuter

60 minuter eller mer om du ska färglägga.

Ålder
· 4 år och uppåt

Ett spel för hela familjen

Memory är ett roligt familjespel. Det går som du säkert vet ut på att para ihop identiska bilder från ett stort urval av bilder. Samtliga memorykort ser likadana ut på baksidan och det är den sidan som spelare ser.

Eftersom vi skriver om pyssel så tänkte vi här beskriva hur du kan göra ett alldeles eget memoryspel med hjälp av några av våra färdiga motiv som du kan skriva ut gratis här på barnskoj.se

Du behöver papper, sax, en kartong och kritor om du vill göra memoryt personligare genom att färglägga det.

Börja med att skriva ut de färdiga småbilderna

Skriv ut de figurerna som du vill ha på ditt memory. Vi har två sidor som du kan välja mellan, det är memory del 1 och memory del 2. Varje del har sex par på varje sida så totalt är det tolv bilder på en sida. Gör du ett enkelare memory för små barn kan det vara lagom med sex par men störst behållning får du nog om du om du har tolv par.

Memory Vill du färglägga bilderna så är det enklast att göra det efter att du skriv ut bilderna. Tänk på att göra varje par så lika som möjligt eftersom det går ut på att match ihop likadan par.

Limma alla bilder samtidigt

När du har färgat bilderna så limma på pappret på en bit kartong. Tänk på att baksidan måste vara identisk på alla bilderna så om kartongen har en sida som har ett mönster eller motiv ska du limma bilderna på den sidan. Baksidan blir i sådant fall den bruna delen av kartongen.

Klipp sedan ut bilderna. När du är klar kommer du har små fyrkantiga bilder på en kartongbit. Nu är memoryt klart, lägg det gärna i en låda eller burk så att du vet var du har det.

Det här memoryt går utmärkt att ge bort i present, så du behöver inte nödvändigtvis göra det för att spela själv med.

Nedan kan du se hur det färdiga spelet ser ut när du spelar det.

Memoryt när det är klart
Så här trevligt ser memoryt ut när det är klart. Spelet ovan är gjort på en sida, skriver du åt båda sidorna får du dubbelt så många bilder. Perfekt för barnen att ha i till exempel sommarstugan.


Fler Pyssel
· Stjärntryck från äppelhalvor
· Dekorativ naturtavla
· Eget memory
· Vackert höstträdAnnons
 

Om barnskoj · Bra sidor · Info och Sekretesspolicy | Partners: Spel · Onlinespel

Barnskoj.se samlar spel, pyssel och annat kul för barn.
Sidan ses bäst med skärmsupplösningen 1024 x 768 eller högre. © Barnskoj.se 2008.