Hem · Barnspel · Skicka gratis ekort · Tecknade filmer · Rita & Måla · Pyssel · Barnsidor

Annons

Gör ett vackert höstträd med vattenfärger

Pysselguide för att skapa ett höstträd De flesta barn tycker det är superskoj att måla. Vi tänkte därför visa hur du kan göra ett vackert höstträd med vattenfärger, papper och pensel.

Både barn och vuxna kan delta i aktiviteten och så små barn som två år kan klara av att göra ett underbart höstträd. Med bäst passar det nog barn i senare förskoleklass samt låg- och mellanstadiet.

Det kan bli ganska kladdigt så lägg en gammal tidning eller ett reklamblad som underlag.

Tänk på endast använda vattenfärger då du enkelt ska kunna tvätta dig när du är klar.

Du behöver
· Vattenfärger. Röd, Gul, Grön, Blå.
· Pensel
· Papper A4 eller A3.

Tid
· 30 - 60 minuter

Ålder
· 3 år och uppåt

Ditt avtryck med handen bildar trädets
stam och trädkrona

Färga handen och armen Först ska vi göra stammen till trädet och det gör vi genom att färga handen och en del av underarmen med brun färg.

Har du ingen brun färg går det bra att blanda egen färg. Du kan få fram brun färg genom att blanda röd, gul och blå färg. Använd en pensel och blöt den i vatten och blanda sedan färgerna med varandra. Du kan blanda direkt på vattanfärgerna eftersom de går att tvätta av när du är klar.

När du har färgat handen trycker du den mot ett vitt papper. Vi använde A4 papper, andvänd gärna A3 om du vill ha ett större träd. Stammen på trädet utgör handleden och trädkronan dina fingrar. Om inte barnet kan pensla sin hand själv får du hjälpa till med det. Det kan vara lite svårt att få ett yngre barn att lägga handen på pappret så att avtrycket blir tydligt och fint. Du kan då istället prova att ta upp pappret och trycka det mot barnets hand/arm.

Dutta med fingret och skapa trädkronan

Ta fram färgerna gul, röd och grön. Dutta med fingret i färgerna och skapa din trädkrona. Löven är ju som bekant gula på hösten så använd gärna en hel del gult. Vill man istället göra ett vårträd så kan kör man bara med med olika nyanser av grönt istället. Vill du har starkare färger tar du mindre vatten och vill blanda med lite mer vatten för ljusare färger.

Välj färger på löven efter säsong

Ett fint höstträd

Så här blev resultatet

Till vänster är ett höstträd skapat av oss på barnskoj och till höger är ett träd skapat av en tvååring. Vi hoppas att du gillar det här pysslet och som sagt, det går lika bra att göra på våren och då använda gröna nyanser till löven.

Hösträden är klara


Fler Pyssel
· Stjärntryck från äppelhalvor
· Dekorativ naturtavla
· Eget memory
· Vackert höstträd

Annons
 

Om barnskoj · Bra sidor · Info och Sekretesspolicy | Partners: Spel · Onlinespel

Barnskoj.se samlar spel, pyssel och annat kul för barn.
Sidan ses bäst med skärmsupplösningen 1024 x 768 eller högre. © Barnskoj.se 2008.